Hoppa till sidans innehåll

Utdrag ur belastningsregistret i idrottsföreningar

08 MAR 2020 12:49
Från och med den 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2020 12:49

Förening ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt och regelbunden kontakt med barn. (Ledare, föreningsdomare och föräldrar som följer med som medhjälpare under cuper och turneringar).

Som barn räknas alla som är under 18 år.

Utdraget visar endast grova brott, mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras.

I Väröbacka GIF är Per Johansson ansvarig för ledare i ungsomssektionen inklusive ledare som är medlem i Väröbacka GIF och aktiv i Värö United. Fredrik Larsson är ansvarig för seniorsektionen.

Beställning av utdrag görs hos Polisen.

Skribent: Per Johansson
Epost: This is a mailto link

sponsorer

 

________________________

Ange alt-text här.

image_facebook_gilla

Postadress:
Väröbacka GOIF - Fotboll
Lyckevägen 15
43265 Väröbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kjellalarsson51@gmai...

Se all info